23948sdkhjf

Stor pukkel af tomme butikker

Selv om finanskrisen er overstået, så døjer detailhandlen fortsat med masser af tomme butikker, viser nye tal
Da finanskrisen satte ind i 2008 med fyringsrunder, konkurser og fald i privatforbruget, blev masser af erhvervslokaler tomme.

Værst gik det ud over butikslokalerne, og i dag, ni år efter krisen, er der fortsat mange flere ledige butikslokaler end før krisen, hvorimod der er kommet liv i talrige tomme kontorer, lagerbygninger og fabrikshaller.

Det viser talmateriale fra Ejendomstorvet.dk og Dansk Ejendomsmæglerforening.

- Før finanskrisen stod under to procent af butikslokalerne tomme, men det blev tredoblet på kun tre år. I
lang tid blev tomgangen liggende omkring seks procent og steg endda lidt; kun det seneste halvandet år har vi oplevet en lille forbedring med lidt færre tomme butikker. Udviklingen står i kontrast til, hvad vi ser for lager- og industrilokaler samt kontorer. Fx oplevede kontorerne også stigende tomgang, men slet ikke i samme omfang, og vendingen satte både ind tidligere og med mere fart, siger Simon Birch Skou, adm. direktør for Ejendomtorvet.dk.

Med andre ord har fremgangen i dansk økonomi siden 2013 luget godt ud i ledige lager- og industrilokaler samt kontorer, mens der stadig er en stor pukkel af tomme butikslokaler fra finanskrisen.

- Alene fra 2012-2016 er der forsvundet 4.000 butikker, og den tendens vil fortsætte. Vi kan se, at nethandel på ret kort tid er kommet til at udgøre 20 procent af tøjsalget, og det vil brede sig til andre brancher. Flere mindre byer vil formentlig miste de fleste butikker med udvalgsvarer. En del lejemål overgår til nye funktioner som frisører, forskellige klinikker, cafeer og restauranter; nogle udnytter, at det bliver billigere at overtage gode beliggenheder, og fx rykker tandlæger nogle steder ned i gadeplan, siger Per Nyborg fra Institut for Center Planlægning.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.308